Ставлення майбутніх мам щодо вакцинації

Громадська організація «Батьки за вакцинацію» провела опитування серед 100 вагітних жінок щодо їхнього ставлення до вакцинації.

Вагітним задавали питання, чи планують вони робити щеплення своїй дитині. А також просили пояснити свій вибір. Опитування проводилося анкетним методом у спеціалізованому відділенні для вагітних в санаторії Жовтень.

Ставлення майбутніх мам щодо вакцинації:

  • 19 % – виступили проти вакцинації, пояснюючи це рішення принциповою позицією щодо вакцинації або відсутністю якісних вакцин в Україні.
  • 12 % — зазначили, що вони будуть робити щеплення пізніше — після досягнення дитиною певного віку (вказувався вік 6 місяців, 1 рік, 3 роки). Основний аргумент на користь цього рішення зазначався – «повинен сформуватися власний імунітет у дитини».
  • 20 % — планують робити щеплення, але не всі, вважаючи деякі вакцини неефективними та непотрібними.
  • 26 % — планують робити щеплення, зазначаючи, що вакцинація захищає дитину і краще запобігти захворюванню, ніж лікувати його.
  • 23 % — не визначилися чи будуть вони робити щеплення дитині, зазначаючи, що ще не замислювалися над цим питанням та не отримували інформацію щодо щеплень.фото8-4

Отже, як мінімум, 23 % жінок – майбутніх мам – потребують додаткової та достовірної інформації щодо вакцинації для того, щоб вирішити, робити щеплення чи ні.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь