Зустріч ГО «Батьки за вакцинацію» з лікарями міста Києва

Сьогодні у Київському міському дитячому діагностичному центрі відбулася зустріч представників ГО “Батьки за вакцинацію” з лікарями міста Києва.

dscn3722
Спікерами виступили:

  • Тимофій Бадіков, голова Правління ГО «Батьки за вакцинацію»,
  • Алла Волоха, НМАПО імені П.Л.Шупика, професор кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології, д.мед.н., професор, представник Ротарі в Україні,
  • Федір Лапій, головний дитячий імунолог Києва, доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, кандидат медичних наук.

В рамках заходу був презентований довідник з вакцинації «Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію».

dscn3707

«Коли ми започатковували ГО «Батьки за вакцинацію», ми планували просвітницьку роботу серед батьків. Але ми виявилися корисними і для лікарів, адже ми скорочуємо час, який витрачає лікар на спілкування з пацієнтом на тему вакцинації. Ми вже провели більше 30 зустрічей для батьків з найкращими фахівцями. Після цих зустрічей у батьків не залишається сумнівів, вони розуміють, навіщо, як і чому вони вакцинують свою дитину. І щоб максимально розповсюдити достовірну і фахову інформацію, ми видали цей довідник, а також дитячу казку-розмальовку на тему вакцинації. Ми надсилаємо двидання по всій Україні і ставлення до вакцинації в батьків змінюється на краще», – говорить Тимофій Бадіков.

dscn3713

«Ми підтримали видання цього довідника, адже організація Ротарі вже близько 30 років займається боротьбою з поліомієлітом в усьому світі. За ці роки за кошти ротарійців біло закуплено більше 2 млрд доз вакцин від поліо. І на сьогодні досягнуто величезних успіхів. Залишилось лише дві країни у світі, де фіксується ця страшна хвороба, – Афганістан та Пакистан. Тому зараз перед нами стоїть задача – викорінити поліомієліт в усьому світі. А це можливо лише за умови, що вакцинація буде доступною і люди будуть робити щеплення», – підтримує Алла Петрівна Волоха.

dscn3716

Федір Іванович Лапій акцентує увагу на тому, що батькам іноді складно зрозуміти те, що говорить лікар: «Якщо лікарі спілкуються між собою, вони використовують професійну мову та терміни, але батькам вона не зрозуміла. Крім того, в країні існує криза недовіри. Якщо батько чи мати довіряють лікареві, вони прислухаються до його порад, і немає необхідності вмовляти їх щось робити. Але, якщо батьки стикаються з міфами чи недостовірною інформацією, то вони губляться, починають сумніватися…Саме тому потрібний альтернативний спосіб спілкування с батьками. І зустрічі, які проводить ГО «Батьки за вакцинацію», і видання довідника – все це можливість в неформальній обстановці донести важливу інформацію до батьків та позбавити їх страхів та сумнівів».

foto20

«Крім того, в довіднику є багато корисної інформації і для медиків, які не займаються вакцинацією фахово, але все одно стикаються з питаннями батьків щодо щеплення», – підсумовує Тимофій Бадіков.

Всім присутнім були надані примірники довідників, які вони зможуть використовувати у своїй роботі.

Нагадаємо, що довідник було видано при підтримці Ротарі в Україні та ГО “Батьки за вакцинацію”, в основу довідника покладено наробки Федора Івановича Лапія. Електронну версію довідника можна переглянути за посиланням.

Вам також буде цікаво: