Мережа ЛЖВ та ТІ Україна створять офіс для координації реформи eHealth

Проектний офіс для координації реформи eHealth буде створено при БО “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД” та ГО “Transparency International Україна”. Презентацію бачення роботи офісу, представлену цими організаціями, підтримало МОЗ України.

Це рішення стало наступним важливим кроком для втілення в Україні електронної системи охорони здоров’я.

Презентація проектного офісу при Мережі ЛЖВ та ТІ Україна разом з іншими пропозиціями була розглянута на засіданні Координаційної раду МОЗ з питань впровадження електронної охорони здоров’я, що відбулося 14 лютого. В засіданні також взяв участь Тимофій Бадіков, Голова правління ГО «Батьки за вакцинацію».

З концепцією проектного офісу при Мережі ЛЖВ та ТІ Україна можна ознайомитися за посиланням. Головна мета його роботи –  створення cистеми eHealth, яка задовольняє потреби пацієнтів, лікарів, держави, громадянського суспільства і бізнесу, поставивши пацієнта у центр. Зараз відбувається формування команди проектного офісу та визначаються перші кроки для запуску реформи вже в березні.

Нагадаємо, електронізація сфери охорони здоров’я означає, що вся медична інформація про пацієнта буде зберігатися в електронному вигляді. Лікар та пацієнт зможуть проводити online діагностику та консультації. Пацієнти отримають можливість через мобільні додатки відстежувати інформацію про своє здоров’я, наявність вакцин та ліків, а лікарі – отримувати статистичну інформацію та проходити online курси.

З точки зору покращення стану імунопрофілактики, єдина електронна база даних в рамках eHealth має безліч переваг як для батьків та лікарів, так і для держави.

Зокрема, батьки, маючи online доступ до даних про щеплення своєї дитини, не будуть залежати від паперових довідок та нагадувань з поліклініки, а матимуть інформацію про термін наступного щеплення, в якій би точці світу вони не знаходилися. Наявність електронної бази даних, загальної для державних та приватних клінік, дозволить дільничному педіатру бути в курсі всіх щеплень «підзвітної» йому дитини, навіть, якщо ці щеплення були зроблені у приватній клініці. Таким чином, медсестрам не доведеться витрачати час та кошти, запрошуючи на вакцинацію дитину, яка вже отримала щеплення по Календарю.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь