В Україні відбудеться акція «Година смерті»

6 червня представники пацієнтських організацій, лікарі, громадські активісти та небайдужі громадяни вийдуть на Всеукраїнську акцію на підтримку медичної реформи. Акція під назвою «Година смерті» пройде у 55 містах України.

Учасники заходу звернуться до народних депутатів з вимогою проголосувати за пакет урядових законопроектів № 6327, 6328, 6329, 6347, що «вмикають» медичну реформу.

Під час акції люди, накриті простирадлами, лежатимуть на землі, а їх силуети обводитимуть крейдою. Таким чином активісти звертають увагу на те, що щогодини від різних захворювань в Україні помирає 67 людей. Реформа медицини може зупинити ці смерті та врятувати тисячі українців.

Акція розпочнеться у середу 6 червня об 11:00 біля будівлі Верховної Ради України. На початку акції відбудеться прес-брифінг, де вимоги до народних депутатів озвучать:

  1. Ольга Стефанишина, БФ «Пацієнти України»
  2. Валентин Краснопьоров, рух «Сильні громади»
  3. Дмитро Шерембей, Всеукраїнська Мережа ЛЖВ
  4. Віталій Селик, ВМГО «ФРІ»
  5. Тимофій Бадіков, ГО «Батьки за вакцинацію»

В травні Верховна Рада провалила голосування за включення в порядок денний Пакету законопроектів про медичну реформу. На цьому парламентському тижні Верховна Рада має повернутися до розгляду реформаторських законопроектів. Зокрема, 6 червня парламент повторно розглядатиме питання винесення до сесійної зали «пацієнтських» законопроектів.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь