Тернопільщина оголосила невтішні прогнози по кору

До початку вересня кількість випадків кору в Тернопільській області зросте до 250. Такий невтішний прогноз був оголошений вчора на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при ОДА, участь в якому також взяли представники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ.

Тернопільщина стала одним з 15 регіонів України, де спостерігаються спалахи кору. Станом на 30.06.2017 року в області зареєстровано 52 випадки кору (у чотирьох районах). Підйом захворюваності прогнозований, і, перш за все пов’язаний з низьким рівнем охоплення профілактичними щепленнями серед дітей (у 2016 році лише 20% дітей були вакциновані, а 14,7% – ревакциновані).

За прогнозами епідеміологів, захворюваність на кір до 1 вересня 2017 року складатиме 250 осіб і охопить більшість територій області. Ризик захворіти мають люди будь-якого віку, особливо діти.
З початком нового навчального року очікується підйом захворюваності зі спалахами у дитячих та молодіжних колективах (дитсадки, школи, ВНЗ). Прогнозується, що до кінця року на кір захворіють більше 1500 осіб. Не виключені ускладнення у вигляді коревих енцефалітів та пневмоній.

Поступове зниження активності вірусу кору можна очікувати лише в першому кварталі 2018 року, хоча в цей період ще збережеться епідемічне неблагополуччя.

Найбільш ефективним засобом профілактики кору є вакцинація.

Читайте також: Україну охопили спалахи кору

Вам також буде цікаво: