Нещеплених українських дітей вражає правець

В цьому році в Україні зареєстровано 5 випадків правця серед дітей. Останній випадок зараження стався днями на Львівщині. Постраждала дівчинка віком 3,5 років знаходиться в лікарні у важкому стані, вона отримала імуноглобулін, повідомляє МОЗ.За попередніми даними, вона заразилася через попадання стороннього предмету в ніс. Ця дитина, та інші постраждалі від правцю діти не були вакциновані.

Правець – це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. Кожна друга людина з важкою формою цього захворювання вмирає.

Єдиним засобом попередження правцю є щеплення. За українським Календарем щеплень, вакцинацію від правцю проводять у 2, 4, 6, 18 місяців з подальшою ревакцинацією у 6 та 16 років. Після цього в дорослому віці людина має отримати щеплення для профілактики правцю кожні 10 років.

Читайте також: Чи потрібно Вам щеплення проти дифтерії та правця?

Антитіла, що виробилися в організмі після щеплення, готові атакувати збудника інфекції в перші хвилини після зараження. Якщо людина нещеплена, то розвивається хвороба.

Лікарі закликають батьків вчасно приводити дітей на щеплення, а якщо графік вакцинації був порушений – наздогнати пропущені дози.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь