Батьки просять владу захистити народ від епідемії грипу

ГО «Батьки за вакцинацію» звернулися до в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням захистити від бюрократичного свавілля право громадян вчасно щепитися від грипу.

Як ми вже повідомляли, чотири вакцини для профілактики грипу, які пройшли перереєстрацію штамового складу на епідсезон 2017-2018 (три ще в влітку, а одна – на початку вересня 2017 року), досі не отримали висновку про відповідність вимогам державних та міжнародних стандартів від Державної служби з лікарських засобів України. Доручення Держлікслужби на проведення лабораторного аналізу по трьом з чотирьох вакцин здійснено лише 21.09.2017 та 03.10.2017 р.
Термін отримання результатів державного контролю поки невідомий.

Детальніше про це читайте в матеріалі: Батьки не можуть щепити дітей від грипу через бюрократію

Таким чином, питання про те, коли вакцина для профілактики грипу стане доступною для українських громадян, залишається відкритим.

В зв’язку з цим ГО «Батьки за вакцинацію» направили офіційні звернення до в.о. Міністра охорони здоров’я та прем’єр-міністра з проханням взяти під особистий контроль питання отримання рішення Держлікслужби щодо вакцин для профілактики грипу та захистити право українців на здоров’я.

Скан-копії листів за посиланням:

Звернення до в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун

Звернення до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана

 

 

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь