Відкритий лист постачальникам вакцин від грипу

Поки в інших країнах Європи йде активна вакцинальна кампанія проти грипу, в Україні тільки днями стала доступною лише одна з чотирьох зареєстрованих вакцин з оновленим штамом на 2017/2018 роки – Джісі Флю. Та й та у кількості всього 30 тис. доз на всю Україну.

ГО «Батьки за вакцинацію» офіційно звернулася до дистриб’ютрів вакцин для профілактики грипу з проханням повідомити, коли передбачене постачання вакцин в Україну. Ми закликаємо всі сторони, від яких залежить доступ українців до вакцин проти грипу, сісти за стіл переговорів та якнайшвидше вирішити це питання соціального значення.

Нагадуємо, згідно до інформації Державної служби з лікарських засобів щодо проходження державного контролю вакцин для профілактики грипу, по двом з трьох вакцин, чиї документи були подані до Держлікслужби, були порушені умови зберігання під час транспортування. Тому рішення щодо видачі висновку про відповідність вакцин вимогам державних і міжнародних стандартів буде видане за результатами лабораторних досліджень з урахуванням даних досліджень стабільності серій вакцин.

В зв’язку з цим, ми звернулися до компаній-дистриб’юторів з проханням оприлюднити оригінали документів щодо температурного відхилення та експертну думку з цього приводу щодо того, чи можна застосовувати вакцину при подібних відхиленнях температурного режиму, та чи є доцільність проведення лабораторних досліджень.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь