В регіони надходять вакцини від грипу

В регіони України надходять вакцини для профілактики грипу, закуплені за кошти місцевого бюджету. Перш за все, препарати призначені для захисту груп ризику – медичних працівників, дітей, – повідомляє офіційний сайт МОЗ.

У місті Дніпро вакцину придбали практично у всі Центри первинної медико-санітарної допомоги, а також Центри та медичні заклади в 14 населених пунктах області, зокрема райцентрах. Харківський район також забезпечив можливість щеплення у своїх медичних закладах. Ряд районних, міських та сільських Центрів первинної медико-санітарної допомоги у Полтавській, Волинській, Київській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій та Донецькій областях закупили вакцину, в їхньому числі – прифронтові Торецьк, Новогродівка, Добропілля. У Житомирській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській, Львівській областях вакцину замовили окремі медичні заклади.

Центри первинної медико-санітарної допомоги планують вакцинувати, перш за все, медичних працівників, оскільки вони контактують з хворими, а також малозабезпечених пацієнтів з груп ризику. У Харківському районі планують провести безкоштовну вакцинацію для медиків, дітей від 6 місяців до 1 року, та дітей від 1 до 14 років, які часто хворіють. Щеплення від грипу проводиться за побажанням пацієнта або його батьків, у випадку неповнолітніх.

Вакцини за кошти місцевих бюджетів придбали також низка психоневрологічних інтернатів, дитячих будинків, інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів.

Нагадуємо, що особливо рекомендується зробити щеплення від грипу дітям; вагітним; жінкам, які нещодавно народили; особам від 65 років; особам з ослабленим імунітетом; хворим на онкологічні, хронічні та неврологічні хвороби; людям з ожирінням та медичним працівникам.

Ті, для кого безоплатна вакцинація не передбачена, можуть самостійно придбати вакцину і зробити щеплення у комунальній або приватній клініці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Києві вакцинуватися від грипу недорого?

Щеплення рекомендують робити впродовж всього сезону грипу, хоча найкраще зробити це перед початком підйому захворюваності на грип та ГРВІ. Імунітет після введення вакцини формується через 7-14 днів.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь