Як захистити немовлят від ускладнень грипу?

Немовлята, молодші 6 місяців, не можуть бути вакциновані від грипу, як же вберегти їх від недуги? Адже ускладнення грипу можуть бути для них вкрай небезпечними.

Вихід – вакцинація від грипу батьків, старших дітей та інших осіб, що постійно контактують з малюками.
Цей факт підтверджує дослідження британського Інституту Дитячого Здоров’я. Його результати показали, що ризик отримати серйозні ускладнення від грипу у немовлят та дітей до 2 років суттєво зростає, якщо вони мають старших братів та сестер. Як пишуть дослідники, старші діти є «ефективними розповсюджувачами» респіраторних інфекцій, тому легко передають віруси своїм вразливим молодшим братам та сестрам. Тому автори дослідження радять батькам вакцинувати старших дітей, щоб захистити від грипу і їх, і їхніх молодших братів та сестер.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В регіони надходять вакцини від грипу
Три вакцини від грипу, сертифіковані для використання в Україні (французька “Ваксігріпп”, корейська “Джісі Флю” та китайська “Інфлуенза Ваксін”) можуть використовуватися для щеплення дітей віком від 6 місяців. Якщо ваша дитина замала для вакцинації, обов’язково вакцинуйтесь самі і вакцинуйте своїх старших дітей, щоб уберегти немовля від грипу та його ускладнень. Хай всі дітки будуть здорові!

Вам також буде цікаво: