Чи не пізно вакцинуватись від грипу?

Наразі це одне з найпоширеніших питань на тему вакцинації. Чи ще варто робити щеплення від грипу, якщо сезон грипу вже розпочався?
Однозначна відповідь на дане запитання така: зробити щеплення від грипу зараз можна і потрібно! За даними МОЗ України активність грипу в регіонах України залишається низькою, у жодній з областей України епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищений. Відповідно до інформації Центру Громадського Здоров’я МОЗ України, станом на 7 листопада 2017 року від початку жовтня зафіксовано 156 419 хворих на грип та ГРВІ, що не перевищує показники для цієї пори за минулі роки. Пік же захворюваності на грип прогнозується у січні-лютому. Імунітет до грипу після вакцинації набувається через 2-3 тижні після її проведення і діє протягом всього сезону. Таким чином, вакцинувавшись зараз, ви можете захистити себе та своїх дітей впродовж найнебезпечнішого зимового періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому в першу чергу потрібна вакцинація проти грипу?

Щеплення від грипу є рекомендованим і не входить в національний Календар щеплень, тому зробити його можна, придбавши вакцину за власний кошт (вартість вакцини від грипу в аптеці зазвичай складає від 160 до 185 гривень) та вакцинувавшись у державному медичному закладі або записавшись на щеплення до приватної клініки.
Безпечної зими Вам і Вашим дітям!

Вам також буде цікаво: