Суперагенти серед нас

Суперагенти існують! Так, мова не про кіно, а про реальне життя. Навесні 2017 року в Україні з’явилися Агенти змін з вакцинації.

Хто такі Агенти змін з вакцинації?  Це українці – батьки, медики, журналісти, керівники громадських об’єднань, тощо – які розуміють важливість вакцинації та готові змінити ставлення населення до цієї важливої теми. Це люди, яким не байдуже здоров’я української нації.

Перший тренінг Агентів змін з вакцинації відбувся 22-23.04.2017 р. у Києві. Захід був організований громадською організацією “Батьки за вакцинацію” за підтримки Ротарі Інтернешнл. В рамках дводенного тренінгу учасники разом з експертами розвіювали існуючі міфи про вакцинацію, знайомилися з представниками виробників та головних імпортерів вакцин в Україні, а також з представниками Міністерства охорони здоров’я (МОЗ), представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). В ході роботи кожен учасник розробив план дій для свого регіону та  отримав весь необхідний для роботи роздатковий матеріал. Після тренінгу  Агенти можуть проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення задля підвищення рівня лояльності до вакцинації в Україні.

Ось лише деякі коментарі учасників тренінгу:

«Маю достатньо великий досвід в організації вакцинопрофілактики на різних рівнях, але знання необхідно поновлювати та вчитись більш просто комунікувати та доносити інформацію, тому навчання та спілкування за цією тематикою дозволить більш ефективно використовувати наявні ресурси та впроваджувати доказові принципи. Дуже хочу до Вас на тренінг».

«Вважаю, що лише достатній рівень охоплення населення України профілактичними щепленнями (97-98%) допоможе нам вберегтися від інфекційних хвороб. Вакцинуюся сама і переконую робити це своїх рідних та знайомих».

«Ділюсь досвідом як мама двох діток, що до вакцин, обстежень, виховання и всіх питань які турбують нас батьків, з якими я вже зустрічалась. Сама багато звертаюсь до лікарів, буваю в медичних закладах, читаю багато інформації про лікування, оздоровлення і вакцинацію, у зв’язку з тим , що маю двох недоношених діток, які часто хворіють. Хочу більше знати за вакцини, які можливо допоможуть моїм дітям зростати здоровішими».

«Як молодий спеціаліст я не заангажована старими поняттями і маю натхнення на зміни нашої системи, насамперед у питанні вакцинації, адже вважаю що це питання національної безпеки. Як мама, я добре розумію страх молодих батьків перед багатьма міфами, щодо вакцин, і хочу допомагати подолати їхні сумніви та захистити своїх дітей».

«Працюючи з пацієнтами, стикаюсь з повсякденною проблемою антивакцинальної поведінки батьків, що призводить до поширення захворюваності на туберкульоз, кашлюк,кір (із власного досвіду роботи в стаціонарі). Тому хотілося б ефективно впроваджувати в своїй практиці грамотну просвітницьку діяльність, яка буде допомагати батькам розуміти важливість вакцин та наслідки відмови від них».

«Здоров’я нацiї залежить вiд вакцинації!»

Тренінг Агентів змін з вакцинації став платформою для об’єднання однодумців, які готові активно просувати ідею важливості вакцинації та надав додаткові інструменти та навички для цього. Про це свідчать відгуки учасників тренінгу.

 

Оскільки після першого тренінгу багато небайдужих українців забажали приєднатися до команди Агентів з вакцинації, організатори вирішили провести ще один тренінг. Другий тренінг Агентів з вакцинації відбудеться 2-3 грудня у Києві. Ініціатор проведення тренінгу – ГО “Батьки за вакцинацію” при підтримці ВООЗ. Реєстрацію на даний тренінг вже завершено, але через велику кількість заявок ГО “Батьки за вакцинацію” планує проводити такі тренінги і надалі. Слідкуйте за нашими новинами, щоб не пропустити реєстрацію на наступний тренінг!

Вам також буде цікаво: