Ні мракобіссю в європейській столиці – звернення до КМДА

Відучора до нашої організації почали надходити повідомлення від батьків з усієї України з приводу антивакцинального заходу під гаслом «Національна кампанія проти примусової вакцинації!», що планується в столиці 17 березня. Батьки та матері вкрай обурені тим, що на фоні небезпечно низького стану імунізації в Україні, в центрі столиці, розгортається антивакцинальний рух. В той час як в 21 столітті в європейській країні діти продовжують гинути від хвороб, які можна попередити, деякі громадяни та організації продовжують спекулювати на темі вакцинації. Організатором заходу вказана в м. Києві громадська організація, що не має державної реєстрації «Захист конституційних прав людини». Зауважимо, що примусової вакцинації в Україні немає, таким чином привід для протесту є вигаданим. ГО «Батьки за вакцинацію» не могла залишити цю ситуацію поза увагою та направила офіційне звернення до КМДА з пропозицією терміново підсилити інформаційно-просвітницьку кампанію в столиці щодо ролі вакцинації у збереженні здоров’я людини, а також до адміністрації кінотеатру «Жовтень», де планується антивакцинальний захід, з пропозицією не допустити перетворення одного з найвідоміших та найшановніших кінотеатрів України на майданчик для розповсюдження антивакцинального руху. Копії звернень прикладаємо.

Здоров’я та безпека людини і громадянина – це найвища цінність, і будемо й надалі захищати її, незважаючи на прагнення деяких громадян та організацій спекулювати на страхах та необізнаності громадськості. Ми продовжуємо просвітницьку роботу і готові долучитись до будь-яких заходів з популяризації здорового глузду та доказової медицини, організованих центральною та місцевою владою або окремими громадянами чи організаціями.

P.S. Після виходу цієї публікації ми отримали офіційну відповідь від адміністрації кінотеатру “Жовтень”:

“Хочемо зазначити, що до цієї події ми жодного стосунку не маємо. У кінотеатрі “Жовтень” 17 березня такий захід не проходитиме і не планувався! Ми вже зв’язалися з організаторами і очікуємо, що найближчим часом вони приберуть згадку про нас у цій події”

Вам також буде цікаво: