Семінар «Дитяча вакцинація” в Миколаєві

2 березня Миколаївською благодійною організацією «СИНІЙ ПТАХ» для 13 учасниць Ініціативної групи «Мами Корабельного району» проведено безкоштовний  просвітницький семінар «Дитяча вакцинація. Бесіда з імунологом». Захід відбувся на базі Миколаївського благодійного фонду «Центр соціальних програм».

Тема профілактичних щеплень та підвищення стійкості імунітету не втрачає своєї актуальності. Тому спікером на зустріч було запрошено позаштатного міського дитячого  імунолога та головного  лікаря Миколаївського центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Ірину Пліткіну.

Багаторічний досвід роботи та професійні знання Ірини Миколаївни зробили семінар щодо необхідності профілактичних щеплень обґрунтованим, легким та цікавим до сприйняття. Кожна з учасниць зустрічі отримала відповіді на свої питання. Одна з молодих мам  Катерина Софіна, після семінару у соціальних мережах зазначила: «Неочікувано для себе я знайшла відповіді на свої питання щодо щеплень та імунітету, а ще познаймилась з цікавими людьми. Буду рада участі у нових заходах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумно, що інфекцій бояться менше, ніж вакцин – педіатр Лідія Бабич

Плавно з теми історії вакцинації, підготовки до щеплень, протипоказань, ускладнень, міфів, проведенню позапланових вакцин, вакцинації дорослих, якості та доступу вакцин питання перейшли до теми інших методів профілактики хвороб. Тому замість однієї години, спілкування продовжилось до двох годин. Також на руки всі молоді мами отримали календарі профілактичних щеплень та розмальовки для дітей, що були люб’язно надані співорганізаторами заходу ГО «Батьки за вакцинацію».

Роблячи висновки, хочеться ще раз повторити слова Ірини Миколаївни для тих, хто вагається проводити профілактичні щеплення дітям : «Ми, здорові люди, у відповіді за тих, хто має протипокази і не може робити щеплення. Щоб знизити ризик для них,  ми повинні  щеплюватись і завжди зважувати, чого треба боятись більше: щеплень чи наслідків невиліковних хвороб».

Навесні ІГ «Мами Корабельного району» планують також проводити просвітницькі заходи для батьків на різні теми. Приєднатись та отримувати інформацію можна  в соціальній мережі ФЕЙСБУК за посиланням https://www.facebook.com/groups/624678537863684/

Вам також буде цікаво: