Зустріч шкільних медсестер Києва з батьками та експертами громадського здоров’я

Шкільні медсестри – це важлива ланка, завдяки якій у дітей та батьків укорінюється здорова звичка робити щеплення. Про це сьогодні йшлося на зустрічі для медичних працівників шкіл м.Києва з представниками батьків та експертами з  громадського здоров’я, яка відбулася у актовій залі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва.

В заході взяли участь близько 85 медичних сестер, які представляли школи 8 районів столиці.

Спікерами на зустрічі виступили:

  • Отто Стойка, к.мед.н., головний лікар Київського міського центру здоров’я;
  • Наталія Рибачик, член Правління ГО «Батьки за вакцинацію»;
  • Олена Лукашевич, в.о. директора Київського міського центру Громадського здоров’я.

Учасники зустрічі отримали відповіді на питання, як саме вони можуть позитивно вплинути на думку батьків про вакцинацію через своїх дітей. Шкільні медики обговорили законодавчі моменти щодо статусу не щеплених учнів та питання відповідальності батьків за безпідставну відмову вакцинувати дітей. Вони з цікавістю розпитували представника ГО «Батьки за вакцинацію» про діяльність організації, зокрема, про заплановані активності з нагоди Українського тижня імунізації. Учасники зустрічі майже одностайно схвалили ідею проведення відкритих уроків в школах на тему ролі щеплень для здоров’я. Нагадаємо, такі відкриті уроки вже проходять у низці столичних шкіл за ініціативи ГО «Батьки за вакцинацію».

Не оминули шкільні медики обговорення і своїх повсякденних робочих проблем. Свої скарги та пропозиції вони передали представнику Київського міського центру Громадського здоров’я.

Багато питань у шкільних медиків виникло щодо того, як говорити з батьками про якість вакцин, а також низка інших запитань, які потребують відповіді експертів з імунізації. Тому учасники сьогоднішньої зустрічі висловили бажання знову зібратися та запросити на зустріч Федора Лапія, к.мед.н, доцента кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П. Л. Шупика, експерта МОЗ України за напрямком «Інфекційні хвороби», члена правління ГО “Батьки за вакцинацію”.

Всі учасники заходу отримали друковані матеріали, які будуть їм в нагоді у їхній повсякденній роботі. Це довідник «Відповіді на складні запитання батьків про вакцинацію», календар профілактичних щеплень, журнал «Інфекційні хвороби», який видає Тернопільській медичний університет, а також інформація про аналізи, які мають здавати діти та дорослі з профілактичною метою, та інші корисні матеріали.

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь