Батьки об’єднують медиків та освітян у захисті дитячого здоров’я

20 квітня 2018 року у приміщенні студентської поліклініки, відбулася зустріч для медичних працівників закладів середньої освіти столиці та вчителів предмету «Основи здоров’я» з експертами з імунізації та громадського здоров’я.

Зустріч проводилася напередодні старту Українського тижня імунізації-2018, який триватиме 23-29 квітня.
Спікерами зустрічі стали:

  • Отто Стойка, к.мед.н., головний лікар Київського міського центру здоров’я;
  • Наталія Рибачик, член Правління ГО «Батьки за вакцинацію»;
  • Олена Левченко, експерт з питань вакцинації – представник Центру громадського здоров’я МОЗ України;
  • Ольга Костенко, експерт з імунології м.Києва, лікар-педіатр.

У своєму виступі Отто Стойка висвітлив основні проблеми здоров’я учнів, серед яких ожиріння, плоскостопість, остеохондроз, та зазначив, що додаткову загрозу створює низьке охоплення дітей щепленнями.

Олена Левченко розповіла, яким чином з’являється спалах хвороби, як формується колективний імунітет. «Як тільки з’являються хвороби, то зростає довіра до вакцинації.», – констатувала О.Левченко та наголосила, що за рівнем охоплення щепленнями Україна посідає 9 місце з кінця серед країн світу поруч з Сирією.

Ольга Костенко у своєму виступі дала відповіді на питання щодо щеплень, з якими медичні сестри стикаються найчастіше у своїй повсякденній практиці. Зокрема, вона розповіла, якими можуть бути реакції на вакцини, та як на них реагувати, як дотримуватися календаря щеплень та за якими наказами працюють медсестри щодо вакцинації.

подяка

Агент змін з вакцинації, лікар Ольга Костенко отримала подяку від ГО “Батьки за вакцинацію” за плідну роботу в напрямку захисту здоровя дітей від інфекційних хвороб

На завершення зустрічі Наталія Рибачик запросила школи приєднуватися до проведення відкритих уроків на тему імунізації та закликала взяти участь у флешмоб-конкурсі серед шкіл на найкращий відеоролик про вакцинацію.

Вам також буде цікаво: