Вінницькі лікарі – за вакцинацію

ГО “Батьки за вакцинацію” активно співпрацює з лікарями для поширення адекватної, науково обгрунтованої інформації про вакцинацію. Заходи, присвячені Тижню імунізації-2018 у Вінниці почалися з проведення гуртка з для студентів на базі кафедри пропедевтики дитячих захворювань ВНМУ ім. М.І. Пирогова. Провели його Агенти змін з вакцинації ГО «Батьки за вакцинацію» – к.м.н., доцент кафедри пропедевтики дитячих захворювань Оксана Оніськова та дитячий імунолог ВОДКЛ Наталія Гриньова. Всього в заході взяло участь 55 майбутніх лікарів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Своїх дітей я вакциную, бо я їх люблю – Федір Лапій

Наймасштабніший захід відбувся 23-24 квітня. «Спеціально до Всесвітнього тижня імунізації, я разом з платформою PROGRESS та Наталією Гриньовою організувала «Школу вакцинації». Запросивши своїх однокласників, однокурсників, друзів, колег, стала одним зі спікерів. Впродовж двох днів усі бажаючі мали змогу детально, до найменших дрібничок дізнатися про імунізацію. Учнями школи стала велика кількість студентів, охочих прогресувати, крім того, до заходу приєдналися й інтерни, практикуючі лікарі й небайдужі батьки», – розповідає Агент змін з вакцинацію Оксана Оніськова.

Створення вакцини, її компоненти, фармакологічні аспекти, побічні реакції й протипокази, техніка проведення вакцинації, календар щеплень, вакцинація у разі порушення календаря, рекомендовані щеплення, проблеми вакцинації туберкульозу, папіломавірусної інфекції, а також як переконати у необхідності вакцин – короткий перелік висвітлених питань. Однак, спікери не обмежувалися регламентованими і структурованими доповідями, була активна взаємодія із залом. Захід закінчився на позитиві: безліч фото, емоцій, думок, обговорень. Спікерами заходу виступили Агенти змін з вакцинації ГО «Батьки за вакцинацію» – к.м.н., доцент кафедри пропедевтики дитячих захворювань Оксана Оніськова та дитячий імунолог ВОДКЛ Наталія Гриньова, а також к.м.н., доцент, викладач кафедри мікробіології, вірусології та імунології Зоя Прокопчук, к.м.н., доцент, викладач кафедри фармакології Ольга Драчук, медична сестра ВОДКЛ, експерт з ефективного консультування з питань вакцинації Світлана Комар, лікар-педіатр Ірина Залевська, викладач кафедри патологічної анатомії, судової медицина та права Олена Верлан-Кульшенко, викладач кафедри пропедевтики дитячих захворювань, к.м.н., доцент Леся Ющенко, викладач кафедри дитячих інфекційних хвороб Лідія Левицька, викладач кафедри фтизіатрії, к.м.н., доцент Артем Богомолов.

Зареєструвалось для участі в заході близько 150 людей, з них першого дня школу відвідало 130, а наступного дня число відвідувачів переросло число зареєстрованих – 183.
Разом із освітньою платформою PROGRESS Агенти змін з вакцинації планують провести лекції у загальноосвітніх закладах Вінниці для збільшення рівня інформованості, насамперед, батьків, не пов’язаних з медициною.

Вам також буде цікаво: