Перший тренінг в рамках програми підтримки лікарів первинної ланки пройшов у Києві

Важливість лікаря первинної ланки для громадського здоров’я важко переоцінити. Саме сімейний лікар є тим фахівцем, що допомагає громадянам запобігти небезпечним захворюванням за допомогою імунізації, своєчасних профоглядів, корекції способу життя тощо. Один з принципів медичної реформи, що розпочалася 2 квітня 2018 року, – «гроші за пацієнтом» – дає можливість кожному лікарю первинної ланки отримувати гідну оплату своєї праці. Однак однією з проблем, яку необхідно вирішити для досягнення цієї мети, є непідготовленість лікарів до роботи в умовах нової системи. Тому ГО «Батьки за вакцинацію» спільно з ГО «Платформа здоров’я» запустили програму комплексної підтримки роботи лікарів первинної ланки. Основна мета цієї програми – надати лікарям необхідні інструменти та навички самостійної організації власної практики, а також забезпечити платформою для обміну досвідом і командної та експертної підтримки. Першим кроком в цьому напрямку стала організація триденного тренінгу для лікарів первинної ланки, що відбувся 7-9 червня в Києві у приміщенні Бізнес-школи МІМ-Київ.

Мета тренінгу полягала в тому, щоб надати лікарям первинки всі необхідні навички для успішної роботи в умовах медичної реформи. Спікери освітлювали такі важливі теми, як комунікація, імідж і маркетинг в сучасній лікарській практиці, економічні та юридичні аспекти лікарської практики, інформаційні технології у розвитку лікарської практики.



Також лікарі мали можливість дізнатися більше про роль лікаря первинної ланки у формуванні сталості громадського здоров’я та протидії інфекційним захворюванням від провідних фахівців у цих галузях.


Формат заходу передбачав не лише лекції, а й активну роботу у групах з розбором практичних кейсів.


Завершився тренінг панельною дискусією «Міжнародний досвід та можливості України у прискоренні реформаційних процесів у сфері охорони здоров’я» за участю провідних фахівців у сфері охорони здоров’я.

«Це незвичайний тренінг, він не про те, як лікувати. Він про нові можливості у світлі реформ та про інструменти їх досягнення, про самостійну реалізацію лікаря», – підсумувала одна з учасниць тренінгу, лікар-педіатр-інфекціоніст Анна Кухарук, м. Житомир.

Даний тренінг – лише перший крок на шляху до реалізації комплексної всеукраїнської програми підтримки лікарів первинної ланки. Вже наприкінці червня почне свою роботу  безкоштовна онлайн-платформа для навчання лікарів первинки з усієї України.

Приєднуйтесь до програми підтримки лікарів первинки, заповнивши анкету

Анкету також можна заповнити за посиланням: https://goo.gl/forms/zsJe8BPvZlyqjpkx2

Вам також буде цікаво:

Залишити відповідь