Ні штучним перепонам на шляху імунізації дітей: звернення до ДОЗ

До ГО «Батьки за вакцинацію» надійшло ряд звернень від стурбованих батьків з Київської та Львівської областей, яким було відмовлено у щепленні їхніх дітей на підставі карантину на окрему серію вакцини. Як відомо, дана інформація не є достовірною: карантин на серію 282Р6016А вакцини АКДП було знято Держлікслужбою ще 6.06.2018 року на підставі «Протоколу засідання регіональної групи оперативного реагування Тернопільської області» від 4.06.2018 , про що було повідомлено на офіційному сайті Держлікслужби.

Таким чином, відмова у вакцинації АКДП є необґрунтованою і, більше того, становить пряму загрозу національній безпеці країни. Адже за інформацією УЦ КМЗ МОЗ України, за 10 місяців 2017 року зареєстровано 2023 випадки кашлюку – найчастіше хворіють діти раннього віку (до 1 року) та молодшого (1-4 роки), і прогнозується подальший підйом захворюваності у випадку недостатнього охоплення профілактичними щепленнями. Фіксуються і випадки захворювання на правець – в 2018 зареєстровано щонайменше два подібних випадки у нещеплених дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можливий підйом захворюваності на кашлюк

ГО «Батьки за вакцинацію» направила звернення до Департаментів охорони здоров’я Київської та Львівської областей з проханням  донести інформацію про зняття карантину на вакцину АКДП серії 282Р6016А до керівництва медичних закладів, забезпечити вільний доступ батьків до отримання їхніми дітьми планових щеплень та  надати інформацію щодо того, куди батьки можуть звертатися у разі продовження подібних порушень на місцях.

Ми закликаємо батьків не замовчувати подібні випадки, а повідомляти про них керівництву медичних закладів і, за необхідністю, обласним Департаментам охорони здоров’я. Також ви можете повідомляти про такі ситуації ГО «Батьки за вакцинацію» на електронну адресу info@bzv.org.ua.

Здоров’я та безпека наших дітей – наша спільна відповідальність!


Вам також буде цікаво: