Маленькі мелітопольці мають право на захист від пневмококу: звернення до міської ради

Мелітопольский осередок ГО “Батьки за вакцинацію” продовжує боротьбу за право маленьких мешканців міста Мелітополь на захист від пневмококової інфекції – це вже друге наше звернення до місцевих органів влади.

Пневмокок як збудник є особливо небезпечним для дітей перших 5 років життя. Він може стати причиною розвитку отиту, гаймориту, пневмонії, гнійного менінгіту, остеомієліту, що можуть мати смертельні наслідки. Майже половина летальних випадків від грипу зумовлена ускладненнями, пов’язаними з пневмококом. На сьогодні єдиним способом максимально попередити хвороби, зумовленні пневмококом, є вакцинація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо дитині щеплення від пневмококу? Історія однієї родини

Ми, батьки, прагнемо захистити кожну дитину від наслідків пневмококової інфекції. Разом з тим, розуміємо, що перш за все, захист потрібен дітям з хронічними захворюваннями, такими як бронхіальна астма, муковісцидоз, вроджені вади серця, ниркокам’яна хвороба та ін. Зараз в м.Мелітополь мешкає 50 таких дітей, які не можуть чекати появи вакцини, а потребують екстреної вакцинації вже в цьому році. Враховуючи це, відповідно до ст..ст. 1, 19, 20 ЗУ «Про звернення громадян», ми звертаємося до місцевої влади м. Мелітополь з проханням першочергово виділити кошти з місцевого бюджету на придбання 50 доз Prevenar 13 для проведення вакцинації зазначеної категорії дітей.

Здоров’я наших дітей – наша спільна відповідальність! Тільки об’єднавши зусилля ми – батьки, лікарі та органи місцевої та центральної влади – зможемо захистити найвразливіших членів супільства від вакцинокерованих інфекцій.

 

Вам також буде цікаво: